De kunst ligt in Utrecht op straat

De kunst ligt in Utrecht op straat

Elke grote stad in Nederland heeft wel kunstwerken in de openbare ruimte geplaatst. Maar vaak worden deze toch een beetje over het hoofd gezien, al was het maar omdat informatie hierover voor veel bewoners en bezoekers van de stad ontbreekt. Om deze kunstwerken beter onder de aandacht te brengen heeft Utrecht het project Beelden in de Stad.

Een boek, website en app

De moderne burger maakt gebruik van verschillende communicatiemiddelen, dus kiest de gemeente Utrecht er ook voor om de informatie op verschillende manieren te verstrekken. Zo zijn alle kunstwerken in een boek te vinden maar is er daarnaast ook een bijbehorende gratis app voor zowel Android als iOS. Hiermee kun je bijvoorbeeld snel bekijken welke kunstwerken je vlakbij kunt vinden.

   

Handige kunstroutes

Daarnaast is er ook een website waarop veel informatie te vinden is. Zo zijn er foto’s van alle kunstwerken met daarbij de locatie waar deze zich bevindt en aanvullende informatie van bijvoorbeeld de kunstenaar. Verder is er een plattegrond waar alle kunstwerken en hun locaties op verzameld zijn en kun je fiets- en wandelroutes downloaden die je langs de objecten brengen. Leuk om eens te bekijken voordat je een dagje uit in Utrecht gaat plannen.

Of bekijk hier de kunstroute van Toerisme Utrecht via pdf     

 

Reacties zijn gesloten.