Hotspots in Utrecht

Of Utrecht zich nu Culturele Hoofdstad mag noemen of niet, als meest centraal liggende grote stad van Nederland is het natuurlijk sowieso een bezoekje waard. Om de historische binnenstad te bekijken, langs de Oudegracht te of te shoppen bijvoorbeeld. Maar hoe ziet een ideaal dagje Utrecht er nu eigenlijk uit? Met onderstaande hotspots zul je ongetwijfeld prima kunnen vermaken.

 1. De Mariaplaats

  Vanaf het Centraal Station wandel je eenvoudig naar dit karakteristieke stukje Utrecht. Het plein vervulde al in 1391 de functie van marktplaats en heeft een prachtige Middeleeuwse uitstraling. Een korte wandeling door de kloostergang van de Mariakerk brengt je helemaal terug in de tijd.

 2. Winkelen langs de Oudegracht

  In het centrum vind je alle bekende winkels, maar die kom je in elke grotere stad wel tegen. Veel leuker is het om langs de lange Oudegracht te lopen met al zijn zijstraatjes. Hier kom je leuke vintage shops tegen en andere bijzondere winkels.

 3. Koffie bij The Village

  Hippe koffietentjes springen overal als paddestoelen, maar hoeveel daarvan bezoeken we over een paar jaar nog? The Village aan de Voorstraat in ieder geval als het aan ons ligt. Een heerlijke sfeer, goede muziek en natuurlijk fantastische koffie!

 4. Eten bij Meneer Smakers

  De kans is groot dat er een flinke rij voor de deur van Meneer Smakers staat wanneer je hier aankomt. De reden? De overheerlijke hamburgers die je hier kunt eten natuurlijk. Even wachten op een plekje is dan ook van harte aan te raden.

 5. Een filmpje in het Louis Hartlooper Complex

  Het Louis Hartlooper Complex is niet alleen een prachtig rijksmonument dat voorheen diende als politiebureau, maar ook nog eens een enorm bruisende plek voor het begin van een leuke avond. Dat begint met het bijzondere filmaanbod en gaat vervolgens moeiteloos door in de leuke caf├ęs aan het voor de deur gelegen Ledig Erf.