Utrecht weer extra duister tijdens Nacht van de Nacht

Utrecht weer extra duister tijdens Nacht van de Nacht

nacht-e1370605900808_webDe nacht van zaterdag 25 oktober op zondag 26 oktober plaatsvond, was weer extra donker. Bij veel gebouwen in de stad werd in de nacht dat de wintertijd inging de verlichting uitgedaan, waardoor velen weer konden genieten van het duister. Tijdens de Nacht van de Nacht, dit jaar voor de 10e keer georganiseerd, in Utrecht in handen van Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU), staan we stil bij ons lichtgebruik.

Wie deden er mee?

Traditiegetrouw hult de Dom in Utrecht zich in het donker, samen met onder andere gemeentehuizen, het nieuwe Stadskantoor, de Jaarbeurs, NS stations en Universiteit Utrecht (met de blikvanger van het Science Park). Door de donkere nacht zoals we die in Nederland niet meer kennen, zijn er veel activiteiten die juist dan een heel andere ervaring met zich meebrengen. Sterrenkijken als nooit tevoren, kanovaren in de grachten of theedrinken in een lichtvrij stiltegebied.

De jaarbeurs tijdens de Nacht van de Nacht

De jaarbeurs tijdens de Nacht van de Nacht

Voor het milieu

In ons land is er veel lichthinder en misbruiken we veel elektriciteit. Lichtbronnen schijnen in het niets (bijvoorbeeld naar boven, de lucht in waar niemand er iets aan heeft) en skybeamers en sportveld- en reclameverlichting zorgen voor overlast. Tijdens de Nacht van de Nacht worden bedrijven, particulieren en de overheid opgeroepen om hierbij stil te staan, en voor één keer het licht uit te doen.

 

Reacties zijn gesloten.